Om mig

I mitt yrkesliv har konsten varit en del i min verksamhet som barnboksförfattare (www.maudmangold.se) där skisser och dockor har hjälpt till med att blåsa liv i miljöer och karaktärer. Nu börjar istället konsten ta allt större utrymme.

Att försöka behålla en öppen och lustfylld känsla är själva nyckeln till mitt skapande och det gäller både text och bild. Jag experimenterar gärna, använder olika material och tänker aldrig ut något i förväg.

I mina målningar är det färgen som styr. En nyans kräver en annan, som kräver en tredje – och så håller det på. Ofta strävar jag efter att få bort alla former av motiv genom att rotera bilden eller måla över. Att göra kollage är en helt annan och ofta långsam process som närmar sig berättande. Det passar för korta stunder med små tillägg som kan pågå i veckor. Porträtten kommer ibland till snabbt och spontant, och utan förlaga.

Under årens lopp har det blivit många kurser, bland annat på Kyrkeruds folkhögskola och på Öland. Sedan 2017 har jag återkommande följt kurserna i fritt måleri på Lindholmens konstskola.

Jag är medlem i Norsesundsgruppen med säte en bit utanför Alingsås och deltar sedan 2013 i den årliga konstrundan vid Norsesundsgruppens Konst & Kulturfestival.

  

/Maud Mangold